Theveny

Regio:Perigord Vert

Beschrijving

Op 15 km ten westen van Périgeux, de oude hoofdstad van de Dordogne, ligt op de rand van een heuvelrug, tussen bossen en weilanden het kleine landhuis “Theveny”. Dit kleine landhuis is de voormalige woning van de Nederlandse filosoof Ton Lemaire, bekend van de boeken “de tederheid” en “filosofie van het landschap”.

Het karakteristieke huis ligt op een terrein waar een bron een vijver vult en vervolgens als beekje 7 km naar beneden loopt en uitmondt in de Isle. Dit is een plek voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Hier is de stilte nog echte stilte. Er broeden dan ook bijzondere vogels in de omgeving, zoals de nachtzwaluw, de wielewaal, de hop, de cirlgors en de zwarte specht.

Zichtbaar vanuit het huis staat een eeuwenoude waterput, waarvandaan een romantisch pad naar een lager gelegen plateau slingert. Hier kan je in de avondschemering in alle rust de reeën en vossen observeren. Ondertussen hoor je in de verte de bosuil. Vanuit het huis is er een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier de Isle. Het leven is eenvoudig en de sfeer puur en ongerept. Onder de acaciaboom voor het huis is het na een actieve dag heerlijk toeven met een goed glas wijn.

Faciliteiten

Het nog ongerepte eigen terrein bestaat uit ongeveer 6 hectare grasland en 8 hectare bos. De blauwgraslanden staan bekend om zijn vele orchideeën (meer dan 20 soorten). Het kleine landhuis met zijn schuren en stallen zijn gebouwd aan de oude eenkamerwoning uit 1650. Op de binnenplaats leunen de steunberen tegen de verweerde muren. Het huis ligt aan het einde van een bospad op 300 meter van de openbare weg, waarna je de verrassing van het huis en het mooie uitzicht wacht.

De verblijfsgedeelten van het boeren-landhuis zijn alle op de begane grond. De grote woonkamer met zijn houtkachel in de schouw, biedt uitzicht over het dal. Er staan een zitbank, vier grote rotan fauteuils voor bij de kachel, en een eettafel met zes stoelen. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken (alwaar een gasfornuis, een combimagnetron, een koelkast en een boiler). Het huis beschikt over twee slaapkamers. De ene slaapkamer heeft een bed van 1.40 m bij 2.00 m. De tweede slaapkamer een bed van 1.80 m bij 2.00 m. De woonkamer en de slaapkamers hebben een mooi oud balkenplafond. De badkamer beschikt over een ligbad met douche, een wastafel en een echt Frans bidet. Er is een apart toilet. In de grote schuur ligt de voorraad stookhout.

Het huis wordt beheerd door een Nederlands echtpaar – dat al meer dan 25 jaar in Frankrijk woont – die bij calamiteiten gebeld kan worden.

Faciliteiten

(IO = In Overleg, TH = Te Huur)
Aantal gasten: 4
Slaapkamers: 2
Bedden, 1 persoons: -
Bedden, 2 persoons: 2
Beddengoed: Ja
Verwarming: Ja
Fietsen: Nee
Televisie: Nee
Telefoon: Nee
Wasmachine: Nee
Vaatwasser: Nee
Zwembad: Nee
Tennisbaan: Nee
Speeltoestel: Nee
Huisdieren: Ja
Internet: Nee

Bijzonderheden / activiteiten in de omgeving

Het landhuis “Theveny” ligt rustig, maar toch niet ver van het kleine stadje St. Astier (3 km). Op donderdagochtend is hier de weekmarkt met zijn regionale producten. Ook zijn hier meerdere supermarkten te vinden (o.a. Leclerc en Lidl). De dichtstbijzijnde stad is Périgeux, met zijn middeleeuwse binnenstad, zijn kerken, Romeinse opgravingen, musea, restaurants, winkels en gezellige terrasjes. In de directe omgeving zijn er volop wandelmogelijkheden, van uitgezette wandelingen over verschillende afstanden, door bossen en open velden, over heuvels en door dalen en naar aangrenzende dorpen, tot gedeeltes van de grote routepaden zoals de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en de GR 36 die langs de prehistorische vindplaatsen loopt. Voor de echte sportievelingen zijn er uitdagende fietsparcours. De streek staat verder bekend om zijn kastelen en kanotochten en zijn schilderachtige dorpjes en gehuchten in vaak sprookjesachtige sfeer.

Prijzen

Prijs
Huurprijs laag seizoen per week: € 450
Huurprijs midden seizoen per week: € 450
Huurprijs hoog seizoen per week: € 450

Contact informatie

Verhuurder: Lidewijde van Rijn
Telefoonnummer: 0481-424903 / 06-18346513
Website:
E-mail: lidewijde.vanrijn@gmail.com

locatie

Op 15 km ten westen van Périgeux, de oude hoofdstad van de Dordogne, ligt op de rand van een heuvelrug, tussen bossen en weilanden het kleine landhuis “Theveny”. Dit kleine landhuis is de voormalige woning van de Nederlandse filosoof Ton Lemaire, bekend van de boeken “de tederheid” en “filosofie van het landschap”. Het karakteristieke huis ligt op een terrein waar een bron een vijver vult en vervolgens als beekje 7 km naar beneden loopt en uitmondt in de Isle. Dit is een plek voor de rustzoeker en natuurliefhebber. Hier is de stilte nog echte stilte. Er broeden dan ook bijzondere vogels in de omgeving, zoals de nachtzwaluw, de wielewaal, de hop, de cirlgors en de zwarte specht. Zichtbaar vanuit het huis staat een eeuwenoude waterput, waarvandaan een romantisch pad naar een lager gelegen plateau slingert. Hier kan je in de avondschemering in alle rust de reeën en vossen observeren. Ondertussen hoor je in de verte de bosuil. Vanuit het huis is er een prachtig uitzicht over de vallei van de rivier de Isle. Het leven is eenvoudig en de sfeer puur en ongerept. Onder de acaciaboom voor het huis is het na een actieve dag heerlijk toeven met een goed glas wijn.

Faciliteiten

Het nog ongerepte eigen terrein bestaat uit ongeveer 6 hectare grasland en 8 hectare bos. De blauwgraslanden staan bekend om zijn vele orchideeën (meer dan 20 soorten). Het kleine landhuis met zijn schuren en stallen zijn gebouwd aan de oude eenkamerwoning uit 1650. Op de binnenplaats leunen de steunberen tegen de verweerde muren. Het huis ligt aan het einde van een bospad op 300 meter van de openbare weg, waarna je de verrassing van het huis en het mooie uitzicht wacht. De verblijfsgedeelten van het boeren-landhuis zijn alle op de begane grond. De grote woonkamer met zijn houtkachel in de schouw, biedt uitzicht over het dal. Er staan een zitbank, vier grote rotan fauteuils voor bij de kachel, en een eettafel met zes stoelen. De woonkamer staat in open verbinding met de keuken (alwaar een gasfornuis, een combimagnetron, een koelkast en een boiler). Het huis beschikt over twee slaapkamers. De ene slaapkamer heeft een bed van 1.40 m bij 2.00 m. De tweede slaapkamer een bed van 1.80 m bij 2.00 m. De woonkamer en de slaapkamers hebben een mooi oud balkenplafond. De badkamer beschikt over een ligbad met douche, een wastafel en een echt Frans bidet. Er is een apart toilet. In de grote schuur ligt de voorraad stookhout. Het huis wordt beheerd door een Nederlands echtpaar – dat al meer dan 25 jaar in Frankrijk woont – die bij calamiteiten gebeld kan worden.

Meer informatie

Stuur bericht aan verhuurder


    NIEUWSBRIEF

    Abonneer op onze nieuwsbrief