31 okt, 2018

Alambic ambulant Langs de kant van een kleine landweg staat de Alambic; de mobiele distilleerketel, van mme. Terral. Al generaties lang stookt haar familie voor..

15 nov, 2018

Le Paradis Het Nederlandse echtpaar, dat in 1967 in de Périgord neerstreek om daar een camping te beginnen, waren pioniers. Het ging ze in de..

15 nov, 2018

Campings in het ‘echte Frankrijk’: De Dordogne Het zegt veel dat de Fransen de Dordogne beschouwen als het echte Frankrijk, het Frankrijk van vroeger. De..

15 nov, 2018

La Chandeleur – Het pannenkoekenfeest ! Ieder jaar op de avond van 2 februari, worden in bijna iedere Franse keuken pannenkoeken gebakken. Het is Chandeleur,..

15 nov, 2018

Château de France Samenwerking tussen wijnproducenten is heel normaal in de Médoc, er is grote collegialiteit zeggen Patrice en Ghislain Pagès en hun neven. Deze..

15 nov, 2018

Château Fourcas Dupré Iets meer naar het zuiden, richting Bordeaux, exploiteren Patrice en Ghislain Pagès op het ‘dak van de Médoc’ Chateau Fourcas Dupré. Met..

15 nov, 2018

Chateau La Tour de By Helemaal in de kop van het gebied, in de ‘Médoc à l’Extrême’ ligt Chateau La Tour de By. Het landhuis..

15 nov, 2018

Nieuwe bezienswaardigheid in Bordeaux: Cité des Civilisations du Vin  Aquitaine, de regio waaronder de Dordogne valt, krijgt in 2016 een nieuwe internationale bezienswaardigheid: de Cité des..

NIEUWSBRIEF

Abonneer op onze nieuwsbrief